Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10 12:15 - ЗЕЛЕНАТА КНИГА НА ИРА - ПЪРВА ЧАСТ
Автор: theirishguy Категория: История   
Прочетен: 70 Коментари: 0 Гласове:
1" Commitment to the Republican Movement is the firm belief that its struggle both military and political is morally justified, that war is morally justified and that the Army is the direct representative of the 1918 Dail Йireann Parliament, and that as such they are the legal and lawful government of the Irish Republic, which has the moral right to pass laws for, and to claim jurisdiction over the territory, air space, mineral resources, means of production, distribution and exchange and all of its people regardless of creed or loyalty. "
image
Най-важното нещо е сигурността!
Това означава, че:

НЕ ГОВОРИТЕ НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА: НЕ КАЗВАТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ПРИЯТЕИТЕ СИ, ГАДЖЕТО ИЛИ КОЛЕГИТЕ ОТ РАБОТА, ЧЕ СТЕ ЧЛЕН НА И.Р.А. НЕ ИЗРАЗЯВАЙТЕ МНЕНИЕ ОТНОСНО ВОЕННИ ВЪПРОСИ ИЛИ ПОЛИТИКА, С ДРУГИ ДУМИ - НЕ КАЗВАТЕ НИЩО НА НИКОГО.

[Кадетите научават още от първия ден, че:]

Ирландската републиканска армия, като законни представители на ирландския народ, са морално оправдани в провеждането на съпротивителна кампания срещу чуждите окупационни сили и местните им сътрудници. Всички доброволци са и трябва да се чувстват морално оправдани при изпълнението на заповедите, които техните началници им възлагат, и които са обявани за незаконни от Британското правителство; те (ИРА), са законната и наказателна армия на Ирландската република, която е била принудена да съществува в нелегалност от "великите сили".
Армията, като организация, изисква и очаква вашата пълна, безрезервна преданост. Тя става неизменна част от всеки аспект на живота ви. Нахлува в личния ви домашен живот, фрагментира вашето семейство и приятели, с други думи претендира за вашата пълна лоялност и вяра в каузата. Всички потенциални доброволци - кадети трябва да осъзнаят, че заплахата от залавянето и дългите присъди са много реална опасност и сянка, която виси над всеки един от нас. Много от нас в миналото се присъединиха към Армията поради романтични представи или просто желание за приключение, но когато бяха заловени и вкарани в затвора, изпитаха допълнителни изпитания на своята вярност към ИРА. Те осъзнаха на твърде късен етап, че нямат истински интерес да станат доброволци. Това води до разделения и разногласия помежду ни в затворите и разделение във вашите семейства и съседи отвън. Друг важен аспект, върху който всички потенциални кадети трябва да помислят, е способността им да се подчиняват на заповедите на висш офицер. Всички доброволци трябва да се подчиняват на заповеди, издадени им от висши офицери, независимо дали харесват конкретния офицер или не, независимо дали смятат заповедта за твърде крайна или за недостатъчна.

Преди някой потенциален доброволец да реши да се присъедини към Ирландската републиканска Армия, той трябва да разбере напълно и ясно свързаните с това проблеми. Той не трябва да се присъединява поради емоционализъм, сензационизъм или авантюризъм. Той трябва да проучи напълно собствените си мотиви, като знае опасностите и знае, че няма да намери романтика в Движението. Отново той трябва да разгледа своите политически мотиви, имайки предвид, че армията се стреми да създаде свята Република, без монарси и подтисници на народа.

Очаква се доброволците да водят военна освободителна война срещу числено превъзхождаща сила. Това включва използването на оръжие и експлозиви. Първо използването на оръжие. Когато кадетите се обучават да използват оръжие, те трябва да разбират напълно, че оръжията са опасни и тяхната основна цел е да отнемат човешки живот, с други думи да убиват хора, а в Армията се учиш предимно на това. Не е лесно да вземеш пистолет и да излезеш да убиеш някой човек без силни убеждения или оправдания. Армията, нейната мотивираща сила, се основава на силни убеждения, които свързват ИРА в една сила и преди всеки потенциален доброволец да реши да се присъедини към нас, той трябва да има тези силни убеждения. Убеждения, които са достатъчно силни, за да му дадат увереност да убие някого без колебание и без съжаление. Отново всички хора, желаещи да се присъединят към Армията, трябва напълно да осъзнаят, че когато се отнема живот, това много добре може да означава техен собствен. Ако излезете да стреляте по войници или полиция, трябва напълно да осъзнаете, че и те могат да ви застрелят. Животът в подземната и незаконна ИРА е изключително суров и тежък, понякога жесток и разочароващ. Така че, преди някой да реши да се присъедини към
Освободителното Движение, той трябва да помисли сериозно върху цялата картина.

Държавността на цяла Ирландия е приет факт от повече от 1000 години и е призната в международен план като факт. Професор Едмънд Къртис, писател на Ирландия през 800 г. сл. Хр. казва, че „тя е първата нация на север от Алпите, която произвежда цялата литературна основа на собствен език“, и продължава с това как датчаните са били прогонени или асимилирани от народ „чиято цивилизация беше блестяща светлина в цяла Европа“, преди нахлуването на нормандците през 1169 г., с което „започна повече от 8 века БЕЗМИЛОСТНА И НЕОБУЗДАНА ВОЙНА, ПРОДЪЛЖИЛА И ДО ДНЕС“.
   Гласувай:
1
0
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: theirishguy
Категория: История
Прочетен: 741
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031